laupäev, 7. november 2009

GEORG SAI AUHINNA

Edgar Valteri maali ainetel "Õrnalt kurb" kirjandusvõistlusel saavutas Georgi kirjutis "Üksik hobune" auhinnalise koha.Palju õnne, Georg!


ÜKSIK HOBUNE

Elas kord väike ratsu, ta kappas päevade viisi talu heinamaal. See talu oli vägagi suur, seal elasid linnud, sead, lehmad ja kitsed. Paraku päikseloojangu ajal ründasid talu hundid. Hundid ajasid kõik loomad metsa. Hobune kappas kõige kaugemale, kus ta kohtas armast tüdrukut. Nad ratsutasid päikeseloojangusse, kuid päikeseloojangust sai hoopis sini- valge virmaliste maa. See tüdruk oli pärit muinasjutust, ta oskas võluda ja mõistis ka loomade keelt. Hobune kurtis tüdrukule oma kurba saatust ja tüdruk tahtis teda aidata. Muinasjututüdruk andis hobusele võlujõudu ja nad ratsutasid palju päevi ja jõudsiki hobuse kodu juurde. Koos kihutasid nad kurjad hundid majast välja, kes ennast seal juba peremehena tundsid.
Kõik teised loomad tulid ka koju tagasi ja elavad siiamaani õnnelikult.Muinasjututüdruk käib neil aeg-ajalt külas ja teeb neile väikseid üllatusi.

Kommentaare ei ole: