reede, 31. oktoober 2008

VÕLUSEENED-omalooming



Mari võluseened
Elas kord üks võluseente perekond.Seal elasid: sokolaadiseen, nätuseen, sooviseen ja lendav seen.Ükskord tuli mets üks tüdruk.Ta nägi järsku üht seenekujulist maja.Ta võttis selle endaga kaasa ja läks koju. Kui ta selle maja ukse avas, jooksis sealt väga palju seeni välja. Toimus nagu seente rünnak.Tüdruk mõtles, kas see on uni või ei.Aga ei olnud.Seened hüüdsid kõik koos:"Kus on mets? Kus me oleme?"

Sireli võluseened.
Elas kord üks võluseente perekond.Üks inimene läks mööda ja seenetüdruk ütles, et kui sa mind sööd, siis sa võid soovida hästi palju asju. Siis sõigi Karmen selle seene ära ja soovisendale paleed.Ta elas seal nagu printsess ja oli väga õnnelik.

Karmo võluseened
Elas kord üks võluseente perekond.Nad olid väga erinevad.Üks ümar, teine kandiline, kolmas kolmnurkne.Ükskord tuli metsa üks tütarlaps ja nägi võluseeni.Tüdruk kohkus.Seened ütlesid ära karda, aga tüdruk hakkas ikkagi karjuma.

Georgi võluseened
Elas kord üks võluseente perekond.Seal elas igasuguseid seeni.Seal elas näiteks härra Albert, kes oli võluseente president.Ja proua Triibuline, kes lasi igapäev juukseid värvida ja proua Triibulise poeg, kes valmistab lillepotte.Vat selline perekond.

Renaldo võluseened.
Elas kord üks võluseente perekond.Nad kohtasid lendavat võluseent. Lendav võluseen ütles:"Võlu, võlu, võlu".See perekond võlus inimesi.

Andriana võluseened
Elas kord üks võluseente perekond.Ühel päevalkõndis sealt mööda konn ja vaatas, mis imelikud seened need on. Ta võttis ühe seene kaasa, uuris seda samal ajal kui metsas kõndis.Pärast ta mõtles seda natuke maitsta.Kui ta ühe ampsu võttis, muutus ta rõõmsamaks. See oli rõõmuseen.

Kommentaare ei ole: